Bank- en effectenrecht advocaat

De bank- en effectenrecht advocaat staat u bij als u zich op de financiële markt wilt gaan begeven. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om het aangaan van een private financiering, maar ook om het opzetten van een handelsplatform voor de handel in aandelen, effecten, grondstoffen of edelmetalen. De regels die daarmee verband houden zijn zeer complex. U moet niet alleen rekening houden met de regels in Nederland, maar ook met Europese regelgeving, omdat financiële dienstverlening in veel gevallen grensoverschrijdend is. Naast wetten zijn er ook nog verordeningen en leidraden die bij het opzetten van een dienst voor een financieel product worden gehanteerd. De bank- en effectenrecht advocaat kan u bijstaan om alle procedures correct te doorlopen.

Hulp bij het aangaan van een overeenkomst voor vermogensbeheer

Wanneer u als particulier het beheer van uw vermogen wilt uitbesteden kan de bank- en effectenrecht advocaat u hierbij van dienst zijn. Het opstellen of toetsen van een dergelijke overeenkomst kan het verschil maken tussen een grote teleurstelling of het met een gerust hart uit handen geven van het beheer over uw vermogen. Het gaat vaak om grote bedragen en u wilt natuurlijk wel optimaal kunnen profiteren van het rendement zonder dat er onduidelijkheid is over de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht en zonder dat er onverantwoorde keuzes worden gemaakt voor het beleggen of anderszins inzetten van uw vermogen zonder uw uitdrukkelijke medeweten of toestemming. De advocaat kan een oogje in het zeil houden zodat u zich over het beheer van uw vermogen geen zorgen hoeft te maken.

Bijstand bij een conflict met uw bank

Het kan gebeuren dat u een conflict heeft met uw bank over een transactie of een andere handeling waarvan u meent dat de bank aansprakelijk is voor de financiële schade. Banken maken vaak een zeer machtige indruk, zeker tegenover particuliere klanten. Maar dit betekent niet dat zij het altijd bij het rechte eind hebben. Eén van onze bank- en effectenrecht advocaten kan u bijstaan als u een gerechtelijke procedure tegen de bank wilt starten om uw gelijk te halen. Wacht hier niet te lang mee, hoe sneller na het incident u zich bij ons meldt, hoe groter de kans op een succesvolle uitkomst, al dan niet door tussenkomst van de rechter.

Wijziging van de bedrijfsvoering

Wanneer u een bedrijf heeft kan het zijn dat er een moment komt dat u de financiële structuur van de onderneming wilt wijzigen. Hier komt veel bij kijken. Lang niet alle ondernemers hebben de juiste kennis in huis om dit zelfstandig te regelen. In zo’n geval kan een advocaat die gespecialiseerd is in het bank- en effectenrecht u bijstaan om de procedures in goede banen te leiden. Zo voorkomt u dat er fouten worden gemaakt die wellicht op een later moment vervelende en soms ook grote financiële consequenties kunnen hebben.

Juridische bijstand voor nationaal en internationaal opererende bedrijven

Het bank- en effectenrecht kan zeer ingewikkeld zijn, zeker als u een internationaal bedrijf heeft. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het voor u ondoenbaar is om zich uitgebreid in deze wetten en regels te verdiepen. En dat is ook helemaal niet nodig. U kunt vertrouwen op onze ervaren advocaten die u graag met raad en daad terzijde staan om de zaken vlot en volgens de wet- en regelgeving te regelen. Zo voorkomt u problemen, wat zeker in het buitenland erg vervelend kan zijn. Als u de taal van het land niet spreekt en de wetten daar net goed kent kan dit vervelende consequenties hebben die u natuurlijk liever wilt voorkomen. Schakel daarom tijdig een advocaat in zodat bepaalde procedures niet onnodig vertraging oplopen.

Het opzetten van een online handelsplatform

De handel in effecten en aandelen is erg populair omdat sparen nauwelijks nog rente oplevert. Daarom is het zeker lucratief om een online handelsplatform op te zetten waar uw cliënten kunnen handelen in aandelen, obligaties, CFD’s en andere beurs gerelateerde producten. Omdat het hier gaat om handel die vaak in hoog tempo verloopt, is het natuurlijk belangrijk dat alles online vlot en vooral foutloos verloopt. Het opzetten van een dergelijke dienst vraagt daarom om een goede juridische voorbereiding. Onder andere het opstellen van de voorwaarden verdient toetsing door een bank- en effectenrecht advocaat. Als u deze toetsing laat uitvoeren weet u zeker dat u gene problemen krijgt met cliënten die fouten ontdekken en hiervoor wellicht gerechtelijke procedures starten. Ook hier geldt dat een goede voorbereiding essentieel is om van het platform een succes te maken.

Neem contact op als u advies wilt over het bank- en effectenrecht

Onze bank- en effectenrecht advocaat staat u graag bij als u een procedure start die hierop betrekking heeft, of het nu een gerechtelijke of alleen juridische procedure is. U kunt direct contact opnemen via het formulier op deze pagina voor het maken van een eerste afspraak. Het kennismakingsgesprek is altijd gratis.