Advies bij een ondernemingsrecht advocaat in Rotterdam

Als u een eigen onderneming hebt of een vennootschap wilt opzetten, dan komen hier veel juridische kanten bij kijken. U zult contracten of overeenkomsten moeten opstellen, waarin duidelijk wordt wat u kunt bieden en verwachten van anderen. Deze documenten zijn van doorslaggevende waarde, wanneer er geschillen optreden binnen gemaakte afspraken. U wilt er dus zeker voor zorgen dat uw onderneming juridisch goed is onderlegd, zodat u altijd kunt teruggrijpen naar zekerheid. Een advocaat in ondernemingsrecht te Rotterdam kan alle documenten met u doorlopen en controleren op juistheid. Ook bij geschillen staat een advocaat in ondernemingsrecht u bij om u te voorzien van juridisch advies en support om alles in goede banen te leiden. De advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in ondernemingsrecht staan op deze website vermeld en u kunt hier contact mee opnemen. Uw advocaat is van alle wettelijke voorschriften op de hoogte. Ruime ervaring geeft u bovendien passende adviezen, die nodig zijn om uw onderneming juist vorm te geven.

Uitkoop van aandeelhouder

Mogelijk wilt u een aandeelhouder uitkopen en zoekt u naar wegen om dit mogelijk te maken. Er zijn juridische procedures verbonden om de uitkoop van een aandeelhouder tot stand te brengen. Verschillende situaties zijn hierbij immers mogelijk. Als onderneming kunt u de uitkoop van een aandeelhouder willen forceren, echter kan het ook zo zijn dat de aandeelhouder zelf een dergelijke uitkoop wil afdwingen. Als de rechten of belangen van een aandeelhouder wordt geschaad, kan deze wensen dat zijn aandeel wordt overgenomen. Bij een geschil is het ook mogelijk om meerdere aandeelhouders uit te kopen om tot een oplossing te komen. Als deze kwesties spelen binnen uw organisatie, dan doet u er verstandig aan om hier juridisch advies en support van een advocaat in ondernemingsrecht te Rotterdam voor in te roepen. Zo weet u dat uw belangen worden behartigd en dat u de juiste procedure volgt om een uitkoop mogelijk te maken.

Bespreek uw bestuurdersaansprakelijkheid

Een advocaat in ondernemingsrecht te Rotterdam beschikt over gespecialiseerde kennis als het aankomt op bestuurdersaansprakelijkheid. Verschillende vormen kunnen hierbij problemen geven, waarbij u de steun en advisering van een advocaat in ondernemingsrecht kunt gebruiken. U kunt te maken krijgen met interne aansprakelijkheid, aansprakelijkheid bij faillissement of als u persoonlijk wordt aangesproken op verwijtbaarheid of het uitvoeren van een onrechtmatige daad als bestuurder ten nadele van een derde partij. Uw advocaat zal beschikken over de juiste kennis om u te voorzien van actuele informatie en deskundige adviezen om procedures op gebied van bestuurdersaansprakelijkheid snel en effectief af te handelen. Een geschikte advocaat in ondernemingsrecht vindt u via deze website, waarbij u zelf kunt vaststellen wie een juiste match is om de belangen voor uw onderneming te behartigen.

Juridische kwesties bij fusie en overname

Soms is het binnen ondernemingen noodzakelijk om voor een fusie of overname te kiezen. Hiermee wordt een bijzonder proces in gang gebracht, waar veel bij komt kijken. Eerst zal gekeken moeten worden naar de ondernemingsvorm, aangezien dit verschil maakt voor de uitvoering van de overname. Bij een BV hebt u voornamelijk te maken met een aandelentransactie, waarbij u als eenmanszaak vaak eerder met een activa passiva transactie van doen hebt. Zolang u essentieel juridisch vooronderzoek uitvoert, zal dit uw financiële positie aanzienlijk bevorderen. U wilt mogelijke claims uit het verleden tijdig meenemen, zodat belangrijke contracten kunnen worden opgesteld en uitgevoerd. Bij alle onderhandelingen binnen een fusie of overname kunt u advies van een advocaat in ondernemingsrecht gebruiken. U hebt zo alle juridische kennis paraat en komt zo zorgvuldig door deze ingrijpende periode heen.

Ontslag bestuurder regelen via advocaat

U kunt rekenen op ondernemingsrechtelijke, maar ook arbeidsrechtelijke aspecten zodra u een bestuurder in uw onderneming wilt ontslaan. Vaak bekleedt iemand een vennootschappelijke positie als statutair bestuurder en heeft ook nog een arbeidsrechtelijke verstandhouding tot de onderneming. U ontslaat niet zomaar een bestuurder, waardoor het nodig kan zijn om een advocaat in ondernemingsrecht in te huren. Een bestuurder kan het ontslag bovendien aanvechten indien hij dit onredelijk acht. Eerst zal hij uit de functie van bestuurder moeten worden gezet, alvorens de arbeidsovereenkomst tot een einde kan komen. Een juridische procedure is vaak nodig om alles in goede banen te leiden. Een advocaat in ondernemingsrecht kan u hierin bijstaan.

Neem contact op met een advocaat in ondernemingsrecht

Via deze website kunt u heel eenvoudig een intakegesprek aanvragen bij een advocaat in ondernemingsrecht te Rotterdam. Als u advies wilt krijgen over hoe u bepaalde zaken binnen uw onderneming moet afhandelen, dan bent u bij een advocaat die gespecialiseerd is op gebied van ondernemingsrecht aan het juiste adres. Via het formulier op deze website kunt u duidelijk aangeven naar welk support u op zoek bent en u kunt direct met een advocaat in ondernemingsrecht in contact komen. Het intakegesprek is geheel gratis en u ontvangt een kostenopgave voordat u werkelijk met een advocaat aan het werk gaat. Zo bent u snel en effectief geholpen bij uiteenlopende zaken binnen uw onderneming en is deze juridisch volledig up-to-date.